На Чернігівщині фахівці територіальних управлінь Держпродспоживслужби акцентують увагу на попередженні проявів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.
Зокрема, фахівці Бахмацького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області продовжують проводити роз’яснювальну роботу стосовно дотримання в літній період санітарно-гігієнічних вимог та норм під час діяльності закладів громадського харчування, дошкільних навчальних закладів і продовольчих магазинів, розташованих на території Бахмацької та Батуринської територіальних громад.
Під час спілкування з операторами ринку фахівці рекомендують особливу увагу звертати на такі моменти, як терміни використання продуктів харчування, забезпеченість виробничих потужностей холодильним та морозильним устаткуванням, дезінфікуючими і миючими засобами, засобами особистої гігієни. Наголосили на необхідності мати відповідні супровідні документи, що підтверджують якість та безпечність продуктів рослинного і тваринного походження, а також на дотриманні технологічних вимог, прописаних та впроваджених у відповідних закладах за допомогою системи НАССР.
Роз’яснювальну роботу, спрямовану на профілактику гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, здійснюють і фахівці Варвинського територіального управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.
Відвідуючи об’єкти нагляду, вони звертають увагу суб’єктів господарювання на безперечне дотримання вимог санітарного законодавства.
Водночас фахівці територіальних підрозділів Держпродспоживслужби продовжують здійснювати моніторингові обстеження на предмет виконання протиепідемічних вимог на об’єктах торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами та в закладах громадського харчування.
Під час заходів контролю відбираються проби змивів з обладнання та робочих поверхонь для проведення лабораторного контролю якості миття і дезінфекції.