Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проводять моніторингові перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів та карантинних обмежень.
У період з 17 по 23 травня фахівці територіальних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели 850 моніторингових перевірок суб'єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.
Загалом, на минулому тижні, перевірили 316 об'єктів продовольчої торгівлі, 169 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 84 заклади громадського харчування, 21 перукарню (салонів краси). Окрім того, перевірили діяльність 213 об'єктів, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об'єкти водозабезпечення. Також, моніторингові заходи провели у 16 закладах дошкільної освіти та 26 закладах загальної середньої освіти, зокрема, на предмет їх готовності до проведення основної сесії ЗНО.
Як свідчить статистика, минулого тижня порушення фіксувалися на кожному 5-му об'єкті нагляду, що становить 18,5% від загальної кількості. Як і раніше, найбільше порушень зафіксували у закладах продовольчої торгівлі. У зв'язку з виявленими порушеннями фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області вжили відповідні заходи реагування: на відповідальних осіб склали 64 протоколи про адміністративне правопорушення, надали 111 приписів з пропозиціями про усунення порушень, надіслали 19 інформаційних листів до органів місцевої влади та 4 листи до правоохоронних органів.
Наразі Житомирська область віднесена до регіонів з «жовтим» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19, карантинні обмеження дещо послаблені, але контроль за дотриманням суб'єктами господарювання протиепідемічних вимог та карантинних обмежень з боку фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області - триває