Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області на полицях магазинів виявили небезпечні дитячі іграшки
опубліковано 14 червня 2021 року о 13:31

У ході проведення планових заходів  фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області у магазинах обласного центру виявили дитячі іграшки, які не відповідали  вимогам окремих пунктів Технічного регламенту безпечності іграшок.

До переліку небезпечних іграшок потрапили Toys Trolls, DJ Suki, attack:7748, energy:6825; Robocar Poli, attack:6357, energy:5778; 3D Viewer NO.2012;  конструктор ТМ «Combinator Ufo fighter», 620006А, 49 елементів, 8in1, HR4040, для дітей віком 6+; іграшка лялька ЛОЛ типа барби, артикул NO.LK1001, штриховий код 6012019710010; машина сейф копилка POLICE, артикул 7623, штриховий код 6955969421066.

Під час перевірок встановили, що на дитячих іграшках, а саме, на маркуванні та пакуванні відсутня інформація щодо позначення типу, номеру партії, серійного номеру чи моделі, виробника (імпортера), зареєстрованої торговельної марки, комерційного найменування (знак для товарів та послуг), контактної поштової адреси виробника (імпортера); відсутнє попередження інструкція щодо безпечності; не нанесено знак відповідності технічним регламентам (при можливості його нанесення).

Окрім того, в одному із магазинів виявили в обігу дитячу іграшку конструктор «Неокуб», яка становить серйозний ризик для здоров’я та життя дітей. У складі цієї іграшки є деталі, зокрема магнітні елементи невеликих розмірів, 216 куль жовтого кольору, діаметром 5мм. Батьки десятків дітей та підлітків пересвідчилися, що ця продукція становить небезпеку. Зокрема, через свідоме чи несвідоме ковтання деталей (елементів) такої іграшки лікарям доводиться надавати медичну допомогу задля нейтралізації шкоди, завданої деталями конструктора «Неокуб».

За порушення вимог Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018 № 151 до суб’єктів господарювання згідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» прийняті рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, у тому числі тимчасової заборони обігу продукції на ринку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux