Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області взяли участь в обласному педагогічному форумі про безпечне харчування дітей та роль системи НАССР
опубліковано 30 серпня 2021 року о 17:20

Перед початком нового навчального року в приміщенні Кіровоградської обласної філармонії відбувся обласний педагогічний форум за участі представників органів влади, місцевого самоврядування, закладів освіти та Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Начальник відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Руслан Крайносвіт поінформував присутніх про сучасні вимоги до організації харчування в закладах освіти, зокрема впровадження системи безпечності харчових продуктів НАССР. У своєму виступі він наголосив, що питання безпечного і якісного харчування дітей є одним з найпріоритетніших, а функціонування системи НАССР є необхідною передумовою для контролю небезпечних факторів, що можуть виникати в процесі обігу та зберігання харчових продуктів.

Норми чинного законодавства зобов’язують розробляти, вводити в дію та застосовувати систему НАССР не лише для харчоблоків, а й для постачальників харчових продуктів та суб’єктів господарювання, які надають послуги харчування (зокрема, кейтеринг), тому під час проведення тендерних процедур необхідно враховувати цю вимогу.

Доповідач зазначив, що фахівці Держпродспоживслужби не стоять осторонь процесів реформування шкільного харчування. З початку року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели 58 навчань та надали 684 консультації суб’єктам господарювання, які залучені до організації харчування в закладах освіти, а також взяли участь в проведенні курсів підвищення рівня професійної підготовки кухарів.

Станом на 1 серпня на Кіровоградщині вже понад 80% закладів дошкільної та середньої освіти впровадили систему НАССР на своїх харчоблоках. Однак ця система безпечності харчових продуктів має функціонувати на 100% харчоблоків навчальних закладів. До того ж невиконання обов’язку щодо впровадження її на потужностях

тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 мінімальних зарплат для юридичних осіб (180 тисяч гривень) та 15 мінімальних зарплат для фізичних осіб (90 тисяч гривень)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux