Вимоги оновленого Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти стали головною темою обговорення під час семінару-наради для працівників департаменту освіти і науки Запорізької міської ради та суб'єктів господарювання, які надають послуги з харчування дітей.
Головними спікерами заходу стали заступник начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олена Ананьєва та головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Запорізького міського управління Держпродспоживслужби Ольга Бранчук.
Доповідачі проінформували учасників щодо вимог: до організації освітнього процесу, роботи з технічними засобами навчання та до навчальних приміщень, а також норм щодо повітряно-теплового режиму в школі, освітлення приміщень, рівнів шуму та вібрацій.
Особливу увагу фахівці Держпродспоживслужби приділили організації харчування у закладах середньої освіти, яке викликало жваву дискусію серед учасників. Зокрема обговорювалися вимоги до: організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування в закладах освіти; харчових продуктів, призначених для продажу дітям та підліткам у буфетах, розміщених у закладах освіти; організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, включаючи харчову алергію та непереносимість окремих харчових продуктів або речовин.
Окремо акцентувалася увага на дотриманні Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти.
Учасники зустрічі домовилися й надалі підтримувати активні контакти для обговорення всіх питань, що виникають у ході впровадження нових норм законодавства.