Фахівці Держпродспоживслужби Луганщини здійснили 1719 позапланових заходів державного нагляду суб’єктів господарювання за 2020 рік
опубліковано 10 лютого 2021 року о 12:24

Фахівцями управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства за поточний період 2020 року здійснено 1719 позапланових заходів державного нагляду (контролю) за заявами суб’єктів господарювання. 

За ініціативою органів виконавчої влади та місцевого самоврядування було проведено 42 обстеження об’єктів, щодо питань санітарного законодавства. 

З метою запобігання поширенню на території Луганської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області прийнято участь у 282 засіданнях комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) та тимчасової протиепідемічної комісії при обласній, міських та районних державних адміністраціях Луганської області. 

З 12 березня 2020 року по теперішній час на території Луганської області встановлено карантин. 

Фахівцями територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом з представниками органів Національної поліції в період введення карантину (з 12 березня) були проведені заходи щодо тимчасового припинення роботи всіх закладів громадського харчування, промислових магазинів, закладів побутового обслуговування населення, розважальних закладів. 

На території Луганської області проводиться дезінфекція 2052 приміщень об’єктів продовольчої торгівлі, 3647 об’єктів непродовольчої торгівлі, 397 аптек, 1444 закладів громадського харчування та 107 одиниць транспортних засобів. 

Спільно з представниками органів місцевого самоврядування, Національної поліції та ДСНС проведено рейди щодо контролю проведення карантинних заходів у закладах, які були тимчасово закриті, у тому числі закладах громадського харчування, які працювали «на доставку». 

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області провели роз’яснювальну та інформаційну роботу щодо запобігання поширенню на території Луганської області гострої респіраторної хвороби COVID-19. Розповсюджено 33142 інформаційних листів щодо профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, розміщено 23 статті у пресі, надано 20 інтерв’ю в ЗМІ, в мережі інтернет на Фейсбук та офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області опубліковано 27 статей щодо проведених заходів по запобіганню поширення на території Луганської області гострої респіраторної хвороби COVID-19. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux