Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини провели онлайн-нараду щодо карантинних правил на місцевих виборах
опубліковано 19 жовтня 2020 року о 17:35

Про це йшла мова сьогодні під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі начальника Держпродспоживслужби області Ігоря Бойчука. Зібрання пройшло під головуванням очільника Кіровоградщини Андрія Назаренка.

Рішенням комісії визначено, що під час організації виборчого процесу необхідно забезпечити контроль за здійсненням протиепідемічних заходів відповідно до Порядку здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів, затвердженого постановою Кабміну від 14 вересня 2020 року №846. Зокрема, нагляд на об’єктах здійснюватимуть фахівці Держпродспоживслужби.

Протиепідемічні вимоги передбачені для всіх учасників виборчого процесу згідно з рішенням уряду.

Так, проводитиметься опитування щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та температурний скринінг усім особам, які заходять до приміщень для голосування та приміщень виборчих комісій.

На вході до приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування повинні знаходитися антисептики для рук.

У приміщеннях буде нанесена розмітка, що вказує на дотримання дистанції не менше 1 метра. Потоки виборців, на вхід та на вихід, повинні бути розділені. Крім того, рекомендується у приміщенні одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

Стільці, столи, меблі, які використовуються виборчою комісією, повинні бути виготовлені з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не дозволяється.

Члени виборчої комісії повинні дотримуватись фізичного дистанціювання. Тобто, сидіти на відстані не менше 1 метра один від одного, або застосовувати фізичні бар’єри, наприклад, прозорі екрани.

Виборці повинні дотримуватись протиепідемічних заходів, обробити руки дезінфікуючими засобами перед входом до приміщення, перебувати у респіраторі або захисній масці. При цьому члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи.

Рекомендовано не брати дітей до виборчих дільниць і користуватися особистою ручкою.

Слід зазначити, що засоби захисту повинні мати усі члени виборчої комісії, офіційні спостерігачі, поліцейські, працівники органів, закладів, установ, на території яких розміщені приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій.

Держпродспоживслужба області наголошує: мешканцям необхідно свідомо ставитися до дотримання протиепідемічних вимог заради збереження здоров’я та життя свого та близьких і рідних.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux