Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини провели навчальний тренінг з безпечного голосування на виборчих дільницях під час епідемії коронавірусу
опубліковано 23 жовтня 2020 року о 11:51

Фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Кіровоградської області провели навчальний тренінг з безпечного голосування на виборчих дільницях під час епідемії коронавірусу для колег – фахівців Держпродспоживслужби. Начальник управління Олена Черненко та заступник начальника Галина Сабадаш поінформували присутніх про порядок організації протиепідемічних заходів на виборчих дільницях. Доповідачі зазначили, що заходити до приміщення виборчої дільниці необхідно в захисній масці, при вході обов’язково пройти температурний скринінг. Додатково треба звернути увагу на інформацію біля кабінки для голосування, оскільки окремо буде виділена кабінка для голосування людей з підвищеною температурою тіла. Також варто завчасно визначитися зі своїм вибором, аби не затримуватися в приміщенні, читаючи інформацію про кандидатів, та не створювати таким чином скупчення. Документи, що підтверджують особу, показувати треба зі своїх рук, це зменшить ризик поширення вірусу. При виході з приміщення бажано залишити одноразові рукавички і маску в контейнері для використаних засобів індивідуального захисту, а руки обробити дезінфікуючим засобом. Збираючись до дільниці, варто взяти особисту ручку, а от дітей брати до дільниці небажано.

Водночас начальник Держпродспоживслужби Кіровоградщини Ігор Бойчук зазначив, що всі вимоги, які мають бути витримані на виборчих дільницях, чітко окреслені у постанові ЦВК №364 та у затвердженому Урядом «Порядку здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів». Також у документі зазначено, що виборці, які перебувають на самоізоляції, можуть здійснювати голосування за місцем перебування. Для цього потрібно не пізніше 20:00 23 жовтня подати заяву з доданою довідкою медустанови про стан здоров'я (перебування на самоізоляції). У день голосування таким виборцям необхідно самостійно, не передаючи в руки членам виборчої комісії, показати документ, який підтверджує особу та громадянство України. Члени комісії, які забезпечують голосування за місцем перебування, мають бути в масках, рукавичках, захисному щитку. А після кожного відвідування проводити утилізацію засобів індивідуального захисту.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux