З метою вдосконалення системи шкільного харчування фахівці Маловисківського управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели семінар-нараду з представниками загальноосвітніх навчальних закладів Мар`янівської ОТГ.
Фахівці поінформували про впровадження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який набув чинності з початку року та передбачає суттєві зміни щодо створення безпечного освітнього середовища, режиму навчання учнів, фізичного виховання, медичного обслуговування учнів а також змінено організацію харчування школярів.
Доповідачі зупинилася на реформі шкільного харчування, яка зокрема включає проведення модернізації шкільних харчоблоків, збагачення раціону учнів асортиментом якісних, корисних, безпечних харчових продуктів, які необхідні для активного фізичного розвитку дітей, поліпшенню їх здоров’я та посилення контролю за процесом харчування у закладах освіти та ін.
Учасники зібрання обговорили сучасні гігієнічні вимоги до шкільного харчування, що базуються на принципах здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я, та мають відповідати принципам аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках системи HACCP, різні моделі організації харчування: «кейтеринг», «шведський стіл», страви на вибір та умови за яких вони можуть бути застосовані.Також фахівці Держпродспоживслужби відповіли на питання щодо організації шкільного харчування, які турбують освітян.