10 лютого пройшов черговий онлайн-захід із циклу вебінарів «Підготовка ресторанного бізнесу до державних перевірок ДПСС», організований для підприємців громадською організацією «Ресторанна гільдія» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Торгово-промислової палати і Аграрного союзу України.
У якості доповідача у ньому традиційно взяв участь начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, який продемонстрував учасникам онлайн-зібрання презентацію на тему «Права та обов’язки бізнесу». Йшлося, зокрема, про вимоги законодавства щодо здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, обов’язки операторів ринку, в тому числі стосовно отримання ними експлуатаційних дозволів залежно від виду виробничої діяльності тощо.
Представників ресторанного бізнесу також ознайомлено з правилами підготовки до перевірок державних контролюючих органів, правами та обов’язками бізнесу під час заходів державного контролю, відповідальністю суб’єктів господарювання за порушення законодавства у сфері харчових продуктів.
Крім того, учасники вебінару більше дізнались про вимоги чинного законодавства щодо діяльності закладів громадського харчування в умовах карантинних обмежень, спрямованих на протидію розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19. Юрій Павлішен, зокрема, акцентував увагу на протиепідемічних заходах, виконання яких, у тому числі, контролює і Держпродспоживслужба.
Також керівник відомства відповів на запитання, які стосувались правил використання працівниками закладів засобів індивідуального захисту, здійснення позапланових перевірок та комісійних обстежень об’єктів нагляду спільно з правоохоронцями.