Спеціалісти Бобровицького районного управління Держпродспоживслужби взяли участь у нараді з керівниками загальноосвітніх закладів міста стосовно дотримання основних вимог до якості та безпечності харчових продуктів і впровадження на харчоблоках шкіл системи НАССР.
Зокрема, обговорювались процедури, засновані на принципах НАССР та обов’язки операторів ринку.
Також під час наради йшлося про дотримання гігієнічних вимог при розробці розкладів уроків і правильного навантаження на 1 дитину та при складанні перспективних двотижневих меню на весняний період.
Акцентувалась увага на посиленні дезрежиму в закладах освіти у зв’язку з погіршенням ситуації щодо захворюваності на грип та ГРВІ.
Крім того, у відділі освіти, культури, молоді та спорту Сосницької райдержадміністрації відбулась зустріч з фахівцями територіального управління Держпродспоживслужби, які поінформували присутніх про методи попередження появи у навчальних закладах інфекційних захворювань.
Згодом вони зустрілися із суб’єктами господарювання, які займаються роздрібною торгівлею харчової продукції, щоб обговорити з ними ситуацію з впровадження системи НАССР. Також йшлося про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, в тому числі без медичних книжок.
На цьому наголошували під час спілкування з місцевими підприємцями і спеціалісти Варвинського районного управління Держпродспоживслужби, які спільно з представниками селищної ради здійснювали роз’яснювальну роботу у точках оптової і роздрібної торгівлі.