Про безпечність харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах Чернігівщини, і обласного центру зокрема, йшлося під час чергової програми «Праймвечір. Акценти» на радіо «Чернігівська хвиля» за участю заступника начальника Чернігівського міського управління Держпродспоживслужби Павла Моргацького.
Під час ефіру представник Чернігівського міського управління відповідав на запитання ведучої програми, спрямовані на роз’яснення громадськості основних вимог до харчування дітей у закладах загальної середньої освіти та закладах дошкільної освіти. Зокрема, Павло Моргацький зазначив, що контроль за дотриманням якості та безпечності харчування дітей у школах і садочках здійснюється у суворій відповідності до законодавства, коротко зупинився на чинниках, що впливають на безпечність їжі, та необхідних заходах, які дають можливість годувати дітей безпечною, якісною, повноцінною та корисною їжею. Окрім того, обговорювалось питання порядку приймання харчових продуктів до закладів загальної середньої освіти та перспективи поліпшення у сфері харчування дітей у школах в зв’язку із запровадженням у закладах загальної середньої освіти нового Санітарного регламенту.
Крім Павла Моргацького, участь у «прямому ефірі» також взяли директорка комунального підприємства «Шкільне» Антоніна Радченко та начальниця відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради Лідія Гаєвська. У своїх виступах вони відзначили наявність контролю з боку Держпродспоживслужби в Чернігівській області за організацією та здійсненням харчування дітей і активну співпрацю по введенню в дію Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, в тому числі щодо проведення відповідних тематичних нарад та семінарів.