Фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини продовжують роз’яснювальну роботу серед освітян щодо впровадження НАССР та нового Санітарного регламенту у навчальних закладах
опубліковано 31 грудня 2020 року о 11:11

На Чернігівщині триває активне обговорення «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти» за участю фахівців територіальних підрозділів Держпродспоживслужби та представників освітянської спільноти.

З основними вимогами до організації безпечного харчування у закладах освіти, в тому числі законодавчими актами, які регламентують здійснення державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства, представників відділу освіти та керівників загальноосвітніх закладів місцевої ОТГ під час наради ознайомили фахівці Варвинського територіального підрозділу Держпродспоживслужби.

Зокрема, йшлося про дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та створення належних умов для організації харчування дітей, виконання санітарно-гігієнічних правил і норм утримання закладів освіти. Також наголошувалось на вимогах до  постачальників харчових продуктів, які повинні бути зареєстровані як оператори ринку або мати відповідний експлуатаційний дозвіл.

На зібранні йшла мова і про запровадження в закладах загальної середньої освіти з 1 січня 2021 року «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти». Обговорювались вимоги щодо приміщень харчоблоків, технологічного обладнання та його розміщення, слідкування за дотриманням правил особистої гігієни учнями у приміщенні їдальні чи буфету, забезпечення відповідної відстані між обідніми столами і роздачею чи вікном (дверима) для прийому брудного посуду та переліку харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах і в торговельних апаратах, розміщених у закладах освіти.

Про вимоги до облаштування території, організації освітнього процесу і харчування, медичного обслуговування, роботи з технічними засобами навчання тощо йшлося  під час зустрічі освітян з представниками Держпродспоживслужби в Чернігівському районі. Зустріч проводилась у форматі діалогу. Присутні отримали вичерпні відповіді на актуальні запитання.

А в Бобровицькому районі фахівці районного управління Держпродспоживслужби організували нараду-навчання для представників відділів освіти і директорів закладів загальної середньої освіти Бобровицької міської та Новобасанської сільської рад.

Крім нового Санітарного регламенту, обговорено також основні питання організації харчування і впровадження системи HAССP.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux