Фахівці Держпродспоживслужби Черкащини перевірили майже 800 суб’єктів господарювання щодо дотримання протиепідемічних заходів
опубліковано 01 квітня 2020 року о 10:38

На виконання постанови КМУ від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області активно проводиться роз'яснювальна робота та контроль за дотриманням протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання регіону.

Фахівці Держпродспоживслужби спільно з представниками Національної поліції обстежують ринки, продовольчі магазини, магазини побутової хімії, аптеки та інші об'єкти щодо дотримання обмежувальних заходів та виконання основних профілактичних та протиепідемічних рекомендацій.

Станом на 30 березня 2020 року проведено 34 планових, позапланових перевірок в усіх районах області, фахівці Держпродспоживслужби Черкащини взяли участь у 797 комісійних обстеженнях соціально значущих об’єктів щодо дотримання обмежувальних заходів. Встановлено, що не всі суб’єкти господарювання з розумінням ставляться до поточної ситуації. Як наслідок порушникам вручено 18 приписів, накладено 33 штрафи.  

Серед найпоширеніших порушень - відсутність засобів для проведення дезінфекції приміщень, не у всіх представників персоналу були засоби індивідуального захисту,  а також засоби для обробки рук відвідувачів тощо.

У таких випадках проводилася роз’яснювальна робота з попередженням про адміністративну відповідальність за невиконання основних протиепідемічних заходів. А у випадках злісного ухиляння від виконання протиепідемічних заходів - інформувалися органи Національної поліції для складання адміністративного протоколу. До слова, сума штрафу для фізичних осіб становить від 17 до 34 тисяч гривень, для юридичних - до 170 тисяч гривень.

Також під час рейдів фахівці Держпродспоживслужби Черкащини виявляли факти, коли деякі магазини терміново поповнювали асортименти товарів засобами гігієни та виробами медичного призначення, створюючи видимість того, що в їхніх закладах торгують спеціалізованими товарами, які дозволені до реалізації відповідно до урядової постанови. Поліцейські складали протоколи за відповідною статтею, які направили в суд для прийняття кінцевого рішення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux