Фацівці Держпродспоживслужби у Закарпатській області провели 2066 перевірок щодо дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів
опубліковано 17 липня 2020 року о 11:25

Головне управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області продовжує здійснювати посилений контроль за дотриманням профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19) на території регіону.

Фахівці Держпродспоживслужби Закарпаття, в тому числі у складі постійних мобільних груп з Національною поліцією, провели 2066 моніторингових обстежень дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, з яких 17 із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.

Тільки за останній тиждень під час контрольних заходів були перевірені 760 об'єктів торгівлі продовольчими товарами, 339 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, 506 закладів громадського харчування, 66 перукарень і салонів краси та 138 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо).

Незважаючи на те, що в області тривалий час розгорнуто широку інформаційно-роз’яснювальну роботу, все ж у багатьох закладах спеціалісти продовжують виявляти певні порушення. Зокрема, на 184 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог протиепідемічних заходів, на підставі яких керівникам об’єктів були надані 166 приписів (рекомендацій), а працівники патрульної поліції, за ініціативи фахівців Держпродспоживслужби у Закарпатській області, склали 21 протокол  про адміністративне правопорушення.

Щодня триває контроль за роботою агропродовольчих ринків. Таких в області працює 23. Протягом останнього тижня там були проведені 130 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення на 37 об’єктах винесено приписи та пропозиції керівникам ринків. Водночас фахівці Держпродспоживслужби не забувають про роз’яснювальну роботу та надання рекомендації.

ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатті звертає увагу населення на важливості дотримування правил адаптивного карантину.

Не наражайте на небезпеку інфікування COVID-19 себе та інших!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux