Дотримання протиепідемічних заходів під час організації дитячої оздоровчої кампанії та підготовки до ЗНО на контролі Держпродспоживслужби
опубліковано 10 червня 2020 року о 10:51

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області пройшла онлайн-нарада з фахівцями районних і міських управлінь та відділів. На заході розглянули питання підготовки та участі спеціалістів Держпродспоживслужби у моніторингових обстеженнях пунктів ЗНО щодо дотримання протиепідемічних заходів під час тестування та вступних випробувань, здійснення обстежень закладів дошкільної освіти щодо дотримання протиепідемічних заходів та підготовка до літньої оздоровчої кампанії 2020 року.

Спеціалісти відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів відзначили, що фахівці Держпродспоживслужби здійснюватимуть моніторинг за дотриманням протиепідемічних заходів в усіх пунктах тестування напередодні кожної сесії ЗНО та вступних випробувань, а при виявленні порушень - невідкладно надаватимуть організаторам заходу рекомендації щодо їх усунення. Відповідні протиепідемічні заходи визначені Тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року №24.

За врахування оцінки епідемічної ситуації в області та послаблення обмежувальних заходів набуває актуальності питання дитячої оздоровчої кампанії. Так, Прем’єр-міністр України вже видав доручення від 28 травня 2020 року №20002/1/1-20 щодо організації проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2020 році.

У Кіровоградській області є 6 дитячих стаціонарних заміських закладів оздоровлення, а також можливий відпочинок дітей у таборах з денним перебуванням на базі закладів освіти. Перед відкриттям і перед початком кожної зміни передбачено перевірки цих закладів, в тому числі й Держпродспоживслужбою, щодо їх готовності до приймання дітей для оздоровлення та відпочинку. Учасники наради обговорили нові вимоги до функціонування дитячих таборів, а саме: оновлення засобів та лікарських препаратів у медичних кабінетах закладів з урахуванням епідемічної ситуації та антидотів для надання невідкладної допомоги, підготовка та відповідальність медичних працівників у таборах, оновлення документації в закладах, процес огляду та прийому дітей до табору тощо. Значна увага приділятиметься перевірці виконання планів-завдань з покращення матеріально-технічної бази оздоровчих таборів на 2020 рік.

Наприкінці онлайн-наради фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби в містах і районах Кіровоградської області обговорили ряд питань, які виникли під час зібрання, зокрема, стосовно переліку пунктів тестування в області, організації питного режиму тощо.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux