Додаткова інформація про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію в м. Києві, пов’язаний із вживанням шаурми
опубліковано 01 серпня 2018 року о 17:34

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві станом на 01.08.2018 в м. Києві зареєстровано  спалах захворювань на гостру кишкову інфекцію, пов’язаний із вживанням шаурми, внаслідок якого постраждало 65 осіб, у тому числі 10 дітей, зокрема:

28 випадків – внаслідок споживання шаурми, яку було придбано в МАФі (автопричіп «Купава»), який розташований при виході зі станції метро «Дарниця» в напрямку торгівельного центру «Дитячий світ»;

25 випадків – внаслідок споживання шаурми та сосисок в лаваші з майонезом, які були придбані в МАФі біля кафе «Річковий Порт» на Поштовій площі у Подільскому районі м.Києва;

11 випадків – внаслідок споживання шаурми, яку було придбано в МАФі біля супермаркету VARUS в Оболонському районі м. Києва;

1  випадок – шаурму було придбано в кіоску біля станції метро «Лісова».

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві в ході розслідування було здійснено виїзд на місце діяльності МАФів, з продукцією яких пов’язано виникнення захворювань, але МАФи біля станції метро «Дарниця» та біля супермаркету VARUS зачинені, МАФ біля кафе «Річковий Порт» на Поштовій площі м. Києва відсутній.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві направлено листи до районних управлінь Національної поліції в місті Києві для вжиття відповідних заходів реагування, внаслідок вчинення протиправних діянь, які містять ознаки злочину, передбаченого статтею 325 Кримінального кодексу України.

Направлено лист Голові Київської міської державної адміністрації щодо створення комісії, із залученням представників Департаменту міського благоустрою, Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головного управління Національної поліції в м. Києві для забезпечення організації та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів у межах території міста Києва, зокрема щодо проведення комісійних обстежень місць торгівлі шаурмою та заборони реалізації харчового продукту, в разі його виявлення, заборони реалізації продуктів харчування, в тому числі шаурми, без відповідної документації, що засвідчує їх безпечність, при порушенні санітарних норм, умов реалізації, відсутності державної реєстрації потужності тощо.

За ініціативою Головного управління Держпродспоживслужби в            м. Києві 01.08.2018 проведено засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації). 

Проведення протиепідемічних заходів триває.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux