За інформацією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Королівством Саудівської Аравії, використовуючи механізм нотифікацій СОТ, було оприлюднено повідомлення стосовно проєкту Технічного регламенту щодо термінів придатності харчових продуктів (документ G/TBT/N/SAU/1143/Add.1).
Проєкт Технічного регламенту визначає максимальні терміни придатності, допустимі для харчових продуктів, що можуть зіпсуватися при відповідному пакуванні та за певних умов зберігання, а також регламентує вимоги щодо маркування термінів придатності для всіх харчових продуктів.
Так, проєктом Технічного регламенту пропонується, зокрема, встановити термін придатності 3 місяці для замороженої курки та її частин.
Ознайомитись із зазначеним повідомленням можна за посиланням: https://www.epingalert.org/en#/browse-notifications/details/87166
В разі зацікавленості в подачі коментарів до зазначеного повідомлення, пропонуємо звернутись до відділу нотифікацій і обробки запитів Департаменту двосторонніх та багатосторонніх торговельних угод Мінекономіки: ep@me.gov.ua.
З рекомендаціями щодо формату представлення коментарів можна ознайомитись на сайті Мінекономіки в розділі "Діяльність"→"Діяльність України у Світовій організації торгівлі" →"Центр обробки запитів членів СОТ та нотифікування"→"Як можна надати коментарі через відділ нотифікацій і обробки запитів".
Термін подачі коментарів становить 60 днів з дати його оприлюднення.