Дніпропетровщина: відбулось засідання комісії з екологічних питань у м. Кам’янському
опубліковано 02 серпня 2024 року о 10:38

Відбулось чергове засідання комісії з екологічних питань м. Кам’янського за участі начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Анжели Біленко. На засіданні розглянуто актуальні питання щодо екологічної ситуації в місті в умовах воєнного стану,стану якості питної води водопровідної,води поверхневих водойм та проведення досліджень річкової води в правобережній зоні відпочинку в районі вул. Набережної м. Кам’янського. Розглянуто питання про вжиті заходи з недопущення потрапляння шкідливих речовин в атмосферне повітря підприємствами ПрАТ «Камет-Сталь» та ПрАТ «ЮЖКОКС». Надано змістовні доповіді серед присутніх керівників підприємств стосовно впровадження сучасних доступних технологій та методів керування, досягнення встановлених нормативів гранично-допустимих викидів забруднюючих речовин та скорочення викидів забруднюючих речовин.

Також наголошено на забороні купання в правобережній зоні відпочинку в районі вул. Набережної м. Кам’янського у зв’язку з невідповідністю якості річкової води за фізико-хімічними та бактеріологічними показниками. Так, згідно з програмою лабораторно-інструментального контролю факторів довкілля з державного замовлення у 2024 році, спеціалістами Відокремленого структурного підрозділу «Кам’янський районний відділ Державної установи «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» проводиться моніторинг якості води поверхневих водойм міста. Відповідно до наказу МОЗ України від 02.05.2022 № 721 «Про затвердження Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення» та ДСП - 172 «Державні санітарні правила розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів», затверджених наказом МОЗ України від 19.06.1996 № 172, згідно з протоколами лабораторних досліджень, за фізико-хімічними показниками перевищення ГДК виявлено у 4 пробах (44%), а саме по водневому показнику; за бактеріологічними показниками перевищення нормативного значення зафіксовано у 3 пробах (15%), а саме: виявлено загальні коліформи (ЛКП), індекс становить 6200 КУО/дмпри нормі не більше 5000 КУО/дм3; коліфаги, індекс становить 200 БУО/дм3, при нормі не більше 100 БУО/дм3.

Крім того, на засіданні попереджено, що, згідно з Протоколом № 15 від 22.03.2024 чергового засідання Дніпропетровської регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо рішення органів виконавчої влади про заборону відвідування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, правобережна зона відпочинку в районі вул.Набережної м. Кам’янського в 2024 році не експлуатується та не обслуговується відповідними службами. Але громадяни самостійно повинні ухвалити для себе рішення щодо безпечного відпочинку на воді.

З усіх питань буде прийнято відповідні розпорядчі документи, взяті на контроль та доведені виконавцям.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux