Дніпропетровщина: відбулась конференція щодо реалізації практичних заходів з організації безпечного та здорового харчування дітей в освітніх закладах
опубліковано 03 травня 2023 року о 12:02

Спеціалістами Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області організовано та проведено конференцію на онлайн платформі ZOOM для уповноважених осіб відділів освіти районних у місті Кривому Розі рад щодо реалізації практичних заходів з організації безпечного та здорового харчування дітей в освітніх закладах міста.

     Основні питання, на яких зосереджено увагу спеціалістами Держпродспоживслужби:

  • дотримання гігієнічних вимог під час поводження та приготування харчових продуктів;
  • гігієнічні вимоги до технологічного та холодильного обладнання;
  • дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоків;
  • застосування постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках;
  • дотримання норм та порядку організації харчування у закладах освіти згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305;
  • особливості здійснення державного контролю за діяльністю постачальників харчових продуктів та суб’єктів господарювання, що надають послуги з організації харчування у закладах освіти.

     Дана конференція є особливо актуальною з урахуванням поступового відновлення функціонування відповідних закладів, а також націлена на виконання Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік, затвердженої Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 №174-р.

     Довідково: протягом 2022 року спеціалістами Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області розглянуто та погоджено примірні чотиритижневі сезонні меню по 158 закладах дошкільної освіти та по 128 закладах загальної середньої освіти. Протягом І кварталу 2023 року спеціалістами Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області розглянуто та погоджено примірні чотиритижневі сезонні меню по 158 закладах дошкільної освіти.


на малюнку - чоловік і жінка за столом перед монітором
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux