З ініціативи відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Синельниківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та сприяння відділу освіти Синельниківської міської ради відбувся семінар з керівниками робочих груп з розробки системи НАССР закладів загальної середньої та дошкільної освіти міста Синельникового. Головною темою семінару стало питання впровадження системи харчової безпеки, яка базується на аналізі ризиків та контролю критичних точок (НАССР).
Під час зустрічі доведено основні вимоги нормативно-правових актів щодо організації безпечного та якісного харчування дітей у загальноосвітніх та дошкільних закладах, принципи збалансованого та корисного харчування, вимоги щодо зберігання, використання харчових продуктів та дотримання технологічних процесів приготування страв.
Обговорено та донесено до відома керівників закладів освіти перелік нормативно правових документів, згідно з якими здійснюється планування та організація харчування у навчальних закладах, а саме:
Нарада пройшла конструктивно, представники міських закладів освіти взяли активну участь в обговоренні вищезазначених питань.
Реалізація стратегії реформи шкільного харчування має стати основою формування здорового суспільства та значного зниження рівня неінфекційних захворювань серед дитячого населення.