Дніпропетровщина: обстеження Славгородського ліцею Синельниківського району
опубліковано 19 квітня 2024 року о 15:23

Спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Синельниківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області продовжують брати участь у комісійних обстеженнях закладів загальної середньої освіти щодо визначення можливості їхнього функціонування під час воєнного стану. Зокрема проведено комісійне обстеження Славгородського ліцею Славгородської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області щодо можливості його функціонування із застосуванням змішаної форми освітнього процесу. Під час обстеження спеціалісти здійснили контроль з питань дотримання вимог санітарного законодавства та безпечних умов перебування учнів та персоналу в закладі освіти.

До складу комісії також увійшли представники Державної служби надзвичайних ситуацій та відділу освіти Славгородської селищної ради.

Окремо проведено оцінку найпростішого укриття, яке облаштоване в підвальному приміщенні дошкільного закладу освіти № 1 Славгородської селищної ради, що розташоване на відстані 100 м від будівлі ліцею та планується для користування здобувачами освіти та персоналом ліцею.

Особлива увага приділена організації навчально-виховного процесу в закладі освіти в умовах воєнного стану, створенню безпечного освітнього середовища, забезпеченню здобувачів освіти якісним питним водопостачанням, облаштуванню навчальних кабінетів, освітленості, мікроклімату, проходженню персоналом медичних оглядів тощо.

Окрім того, з керівниками, відповідальними особами за організацію харчування, медичними працівниками проведено тематичні бесіди щодо сучасних підходів до організації шкільного харчування, формування культури здорового харчування, впровадження у закладах освіти нових стандартів харчування; контролю в критичних точках, упровадження системи НАССР тощо. Проведено роз’яснювальну роботу з питань профілактики інфекційних/неінфекційних захворювань, харчових отруєнь, кишкових захворювань, вжиття протиепідемічних заходів.

За результатами роботи комісії складено акт приймання закладу освіти та відповідна довідка оцінки об’єкта (будівлі, споруди, приміщення) закладу освіти щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття. Керівнику закладу освіти надано пропозиції щодо усунення недоліків у сфері санітарного та епідемічного благополуччя та безпечності впливу на учасників освітнього процесу факторів середовища життєдіяльності.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux