Дніпропетровщина: контроль у сфері благоустрою у місті Нікополі
опубліковано 08 лютого 2024 року о 14:57

Санітарне очищення населених пунктів – одне з найважливіших санітарно-гігієнічних заходів, що сприяє охороні здоров'я населення і довкілля та включає комплекс робіт зі збору, видалення, знешкодження, переробки побутових відходів та прибирання міських територій.

Санітарне очищення міста Нікополя перебуває під постійним контролем Нікопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нікопольського районного управління у складі спеціальної комісії, створення якої ініціювала Нікопольська міська рада, здійснюють регулярні перевірки з питань належного утримання території міста. З початку 2024 року проведено 17 таких перевірок, за результатами яких при виявленні порушень (наприклад, невідремонтовані чи перевернуті контейнери для збору твердих побутових відходів, велике накопичення негабаритного та іншого сміття тощо) складено відповідні комісійні акти.

Незважаючи на постійні обстріли міста Нікополя та Нікопольської територіальної громади, місто підтримується у чистоті та порядку, оперативно прибирається будівельне сміття та уламки після обстрілів, регулярно здійснюється вивіз твердих побутових відходів тощо.

Нагадуємо, що вимоги до утримання територій населених місць регламентовані Державними санітарними нормами та правилами утримання територій населених місць, затвердженими наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 № 145. Зокрема, відповідно до санітарних норм та правил, санітарне очищення територій населених місць повинно бути планово-регулярним і включати раціональне та своєчасне збирання, зберігання, перевезення та видалення, надійне знешкодження, економічно доцільну утилізацію побутових відходів і екологічно безпечне захоронення побутових відходів, що утворюються на території населеного пункту та у місцях перебування людей за його межами.

Нікопольське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області звертається до кожного мешканця, керівників підприємств, установ та організацій м.Нікополя та Нікопольського району із закликом дотримуватись елементарних правил забезпечення чистоти і порядку територій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux