Держпродспоживслужба Херсонщини: підсумки роботи у сферах контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства
опубліковано 08 лютого 2024 року о 15:00

Сектором контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області протягом 2023 року досліджено 109 рекламоносіїв: у 40 із них виявлено порушення, заведено 40 справ за ознаками порушень законодавства про рекламу, 24 справи розглянуто, 16 справ знаходиться у стадії розгляду.

За виявлені порушення вимог законодавства про рекламу до 24 порушників застосовано штрафів на суму 50,728 тис. грн, 5 суб’єктами господарювання, порушниками законодавства про рекламу, у добровільному порядку сплачено до Державного бюджету України штрафних санкцій на суму 10,030 тис. грн., до виконавчої служби передані матеріали по 17 справам для примусового стягнення штрафних санкцій на загальну суму 33,915 тис. грн.

Планові перевірки дотримання законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення впродовж 2023 року не проводились у зв’язку із дією постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», введеного Указом Президента України від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», відповідно до якої припинено проведення планових та позапланових заходів.

За 2023 року на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надійшло 1 звернення стосовно порушень вимог антитютюнового законодавства.

Під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) у суб’єкта господарської діяльності встановлено порушення Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», в частині куріння, вживання та використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів у приміщеннях закладів ресторанного господарства, тобто факти, викладенні у зверненні споживача, підтвердились.

За виявлені порушення вимог антитютюнового законодавства відповідно до статті 20 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» до суб’єкта господарської діяльності застосовано фінансові санкції у розмірі 4,0 тис. грн.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в умовах воєнного стану продовжують роботу спрямовану на запобігання порушень у сфері реклами та антитютюнового законодавства.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux