Дніпропетровщина: комісійні обстеження найпростіших укриттів у закладах освіти Новомосковського району
опубліковано 23 травня 2024 року о 14:21

Війна негативно впливає на організацію освітнього процесу. Безперечно, очне навчання дає найрезультативніші показники, тому на сьогодні першочерговою задачею перед закладами освіти є забезпечення організації освітнього процесу в очній формі навчання.

У Новомосковському районі 65% закладів освіти працює за змішаною формою навчання і лише 2 загальноосвітні заклади та 2 заклади дошкільної освіти працюють в очному режимі. Однією з умов очного та змішаного навчання є наявність безпечних укриттів у закладах освіти. Враховуючи наше сьогодення, територіальні громади приділяють велику увагу будівництву та облаштуванню нових захисних споруд у закладах освіти, забезпеченню їх усім необхідним обладнанням з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог.

Фахівці Новомосковського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області беруть активну участь у робочих комісіях з іншими представниками різних відомств щодо обстеження тимчасових укриттів, контролю виконання санітарно-гігієнічних вимог з наданням методичних рекомендацій щодо облаштування об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей у закладах освіти.

Протягом травня взято участь у робочих комісіях з обстеження укриттів у Михайлівській гімназії, Левенцівському та Керносівському ліцеях.

Усі укриття побудовані відповідно до розроблених проєктів, розташовані безпосередньо на території учбових закладів на відстані 20-30 метрів від навчальних корпусів та заглиблені у ґрунт. Укриття розраховані на одночасне перебування 50 осіб, мають по 2 виходи, кімнати гігієни з біотуалетами та модульними рукомийниками, укомплектовані технічним інвентарем, по периметру оснащені лавами для сидіння. Приміщення сухі, оздоблені належним чином, укомплектовані аптечкою для надання першої медичної допомоги, запасами води (з розрахунку 2 літри на добу на одну людину з урахуванням перебування 48 годин). Приміщення обладнано автономним електроосвітленням та електрообладнанням, природною та примусовою вентиляцією.

На сьогодні укриття готові на 97%, але роботи з дооблаштування ще ведуться.

Дане питання постійно перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux