Сфера акредитації Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи включає дослідження харчових продуктів, сировини тваринного, рослинного і біотехнологічного походження, кормів, кормової сировини і вітамінних препаратів на предмет якості і безпеки, молекулярно-генетичні дослідження – 866 показників, 219 – санітарно-гігієнічних показників
Так, у минулому місяці до ДНДІЛВСЕ надійшло 13 зразків ікри різних видів, відібраних на одному із підприємств.
За результатами мікробіологічних досліджень було встановлено перевищення МДР у 4 зразках (ікра дефростована, ікра минтая, ікра горбуші та ікра мойви консервована) за показником кМАФАнМ.
У 6 зразках (4 зразки ікри лососевої зернистої консервованої, 1 зразок ікри дефростованої та 1зразок ікри мойви консервованої) було виділено БГКП.
В 1 зразку ікри лососевої зернистої консервованої було виділено Staphyloccocus aureus.
У 3 зразках (2 зразки ікри лососевої зернистої консервованої та 1зразку ікри минтая консервованої) виділено сульфітредукуючі клостридії;
У 2 зразках (1 зразок ікри лососевої зернистої консервованої та 1зразок ікри минтая консервованої) було перевищення кількості дріжджів.
В 1 зразку ікри мойви консервованій виділено Listeria monocytogenes.
За результатами проведених органолептичних та фізико-хімічних досліджень трьох зразків ікри (Ікра минтая консервована, Ікра мойви пробійна солена, Ікра тріски консервована) встановлено невідповідність за показниками зовнішній вигляд, консистенція, смак, запах та перевищення вмісту солі.