Для забезпечення епідблагополуччя під час Рош-га-Шана Держпродспоживслужба провела майже 200 перевірок
опубліковано 21 вересня 2020 року о 14:36

Фахівці Уманського міськрайонного управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області  відзвітувалися про проведену роботу для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час святкування Рош-га-Шана.

Так, були відкориговані План санітарної охорони території м. Умань, Комплексні плани профілактики інфекційних хвороб, що мають міжнародне значення, локалізації та ліквідації  COVID-19 в м. Умань, алгоритми дій на надзвичайні ситуації при COVID-19.

Розроблено плани забезпечення санепідблагополуччя під час святкування Рош-га-Шана, взаємодії Уманського міськрайонного управління з задіяними службами, програму контролю факторів ризику середовища життєдіяльності та безпечності харчових продуктів.

В управлінні були створені відповідні групи: інформаційно-аналітичну, комунікативну, оцінки і контролю ризиків, моніторингових перевірок, а також матеріально-технічного забезпечення.

Проведено наради зі службами, задіяними в обслуговуванні Рош-га-Шана, а це: відділи житлово-комунального господарства, охорони здоров’я, КНП «УМЦПМСД», КНП «Уманська міська лікарня», РУ ДСНС України в Черкаській області, УВП ГУ НП в Черкаській області. Також відбулися робочі зустрічі з керівником Міжнародного Благодійного Фонду імені Рабі Нахмана із Бреслава, організаторами святкування та харчування.

Фахівці Уманського міськрайонного управління  Держпродспоживслужби Черкащини були задіяні у 6-ти нарадах щодо святкування Рош-га-Шана,  які проходили за участі посла Держави Ізраїль,   Головного державного санітарного лікаря України та равинів, та у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Для 17-ти відділів та служб  міської ради, підприємств   та організацій, задіяних в обслуговуванні Рош-га-Шана, спеціалізованих закладів охорони здоров’я (пункт забору крові, медпункт «УМЦПМСД», шпиталь для туристів, «Еmergency Clinic») надано рекомендації щодо забезпечення санепідблагополуччя під час Рош-га-Шана.

Зокрема, було проведено тренування на випадки харчових отруєнь, інфекцій, які мають міжнародне значення. Проведено ревізії укладок на ОНІ, сформовано на COVID-19.

Розроблено пам’ятки, листівки для прочан щодо протиепідемічних та профілактичних заходів під час COVID-19 кількома мовами.

Проведено 188 моніторингових перевірок об’єктів, розташованих в районах проживання та святкування Рош-га-Шана.

За результатами перевірок складено 16 протоколів за невиконання протиепідемічних вимог.

Досліджено 357 проб харчових продуктів, води питної, води водойм, гігієнічних змивів. Проведено 15 контролів чистоти поверхонь. Питома вага позитивних проб становила - 6,4%, зокрема, за мікробіологічними показниками - 3,2% харчових продуктів, 2,1 % - води питної, 30,0 % - води з водойм, 8,2 % -  гігієнічних змивів,  в яких виявилися бактерії  групи кишкової палички. Патогенна мікрофлора не виявлена.

На виконання рішення Державної ТЕБ та НС від 03.09.2020 в м. Умань на період святкування Рош-га-Шана розгорнуто 9 контрольно-пропускних пунктів в межах проживання та святкування прочан. Пункти забезпечені деззасобами, антисептиками для рук, рідким милом, одноразовими рушниками, засобами індивідуального захисту.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux