Для продукції рослинного та тваринного походження спрощено умови перетину кордону
опубліковано 17 травня 2022 року о 12:57

Продукція рослинного та тваринного походження матиме спрощене регулювання перетину кордону. Відповідні домовленості були досягнуті 16 травня у Варшаві під час зустрічі української делегації, очолюваної Міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським із Віце-прем'єр-міністром, Міністром сільського господарства та розвитку сільських територій Республіки Польща Генріком Ковальчиком.

До складу української делегації також увійшли т.в.о. Голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк та заступниця Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

Під час зустрічі обговорювалися питання покращення ефективності перевезень сільськогосподарської продукції через міжнародні автомобільні та залізничні пункти пропуску Республіки Польща та України.

Так, було досягнуто домовленості щодо спрощення вимог до транзиту українського зерна, а також можливої організації додаткових пунктів пропуску для транзиту через територію Республіки Польща.

Врегульовано питання забезпечення додаткового штату польських ветеринарних інспекторів на кордоні при імпорті та транзиті з України та забезпечення цілодобово режиму роботи наземних і залізничних прикордонних пунктів пропуску з метою збільшення пропускної здатності оформлення вантажів, що в свою чергу сприятиме скорочення черг на кордоні.

також обговорено питання транзиту через Республіку Польща українських товарів тваринного походження категорій, які неавторизовані згідно вимог ЄС (свинина, яловичина, баранина, ряд товарів аквакультури, тощо).

Окрема увага була приділена вирішенню питання транзиту через Республіку Польща українських товарів тваринного походження категорій, які неавторизовані на імпорт та транзит згідно вимог ЄС (свинина, яловичина, баранина, ряд товарів аквакультури, тощо). Наразі компетентними органами України та Польщі опрацьовуються механізми контролю за транзитом відповідних вантажів.

Додатково між компетентними органами було узгоджено механізм ветеринарної сертифікації українських вантажів при перевантаженні на території Республіки Польща, які експортуються в треті країни, за умови погодження такої процедури країною призначення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux