Для недопущення отруєнь внаслідок споживання харчових продуктів Держпродспоживслужба Кіровоградщини призупинила роботу 8 об'єктів через виявлені порушення
опубліковано 11 лютого 2021 року о 11:53

Мова йде про три пекарні (м. Знам’янка - 2, Гайворонський район - 1), три заклади громадського харчування – кафе (м. Кропивницький - 2, м. Світловодськ - 1), один торговельний заклад – магазин (Гайворонський район) та один об’єкт, діяльність якого пов’язана з виробництвом рибної продукції (м. Кропивницький). За результатами здійснених фахівцями Держпродспоживслужби перевірок зазначених об’єктів було встановлено низку порушень чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Відповідно до рішень Головного державного інспектора в Кіровоградській області діяльність зазначених суб’єктів господарювання було тимчасово припинено, а також надано приписи про необхідність усунення виявлених порушень.

Варто зазначити, що не всі підприємці виконали вимоги приписів державних інспекторів. Зокрема, власниця пекарні з м. Знам’янка оскаржувала дії посадових осіб Держпродспоживслужби в суді. Однак, розглянувши матеріали справи, відповідно до акту перевірки пекарні та відеозапису, створеного під час заходу державного нагляду (контролю), суд постановив притягнути до відповідальності суб’єкта господарювання, тож підприємиці не вдалося уникнути покарання за допущені порушення законодавства на виробництві. За невиконаний в установлений термін припис посадових осіб Держпродспоживслужби до підприємиці застосували штрафні санкції на суму 23 615 гривень.

Довідково:

Головний державний інспектор (головний державний ветеринарний інспектор) приймає рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів, якщо таке виробництво та/або обіг становлять загрозу для життя та/або здоров’я людини. Рішення виноситься відповідно до ст.67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», набирає чинності з моменту його вручення операторові ринку і оприлюднення на офіційному вебсайті компетентного органу та діє протягом визначеного таким рішенням строку, але не більше 10 робочих днів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux