Дев’ята Міжнародна агропромислова виставка «AGROEXPO–2021» стартувала в Кропивницькому
опубліковано 30 вересня 2021 року о 17:00

Сьогодні в Кропивницькому розпочала роботу IХ Міжнародна агропромислова виставка «AGROEXPO-2021», що входить до десятки найбільших виставок Європи. Протягом усіх днів роботи виставки (29 вересня-2 жовтня) фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області посилено контролюватимуть дотримання вимог чинного законодавства всіма учасниками та відвідувачами заходів.

Значна увага приділена питанню безпечності харчових продуктів, що представлені на заході в місцях реалізації. Так на ярмарку заборонено реалізовувати товари без наявності супровідних документів, а також продукцію домашнього виготовлення. Необхідною умовою для торгівлі харчовими продуктами й організації зон харчування є забезпечення умов для дотримання правил особистої гігієни працівниками й відвідувачами, наявність вбиралень, рукомийників з рідким милом, паперових чи електрорушників, антисептиків.

Для запобігання поширенню епізоотичних хвороб низку вимог застосовано й до організації тваринницької виставки. Так тварини, що експонуються, повинні пройти необхідні дослідження та бути щепленими. Велика та дрібна рогата худоба має бути ідентифікована індивідуальними бирками. Для організації ветеринарної допомоги (за необхідності) та контролю за станом тварин протягом усіх днів виставки роботу в тваринницькому павільйоні здійснюють ветеринарні фахівці Кропивницької міської та районної державних лікарень ветеринарної медицини.

Не менш важливим питанням залишається дотримання учасниками й відвідувачами протиепідемічних заходів, на що звертають значну увагу фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. Оскільки ситуація з захворюваністю на коронавірус в Україні залишається напруженою, всім необхідно витримувати попереджувальні вимоги, зокрема щодо дотримання дистанції не менше ніж 1,5 метри, знаходження не більше 1 особи на 4 м² площі, обробки рук спиртовмісними антисептиками, правильного використання захисної маски (закриті ніс та рот).

Під час кожного виставкового дня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області інспектуватимуть місця представлення експонатів, реалізації продукції, зон харчування. Також в рамках моніторингу підприємців консультують щодо дотримання необхідних умов та заходів безпеки у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, санітарного законодавства.

Лише чітке наслідування учасниками й відвідувачами виставки всіх необхідних вимог зможе забезпечити благополуччя заходу в епідеміологічному вимірі. Завдання ж Держпродспоживслужби як компетентного органу - інформувати та здійснювати постійний контроль над процесом проходження виставки задля уникнення можливих ускладнень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux