З нагоди відзначення Всесвітнього дня безпечності харчових продуктів сьогодні на базі Поліського національного університету відбулась VI Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми виробництва і переробки продовольчої сировини, якість та безпечність харчових продуктів» за участі представника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області. Відкрив конференцію з вітальною промовою ректор Поліського університету Олег Скидан, учасники конференції ( науковці, викладачі та студенти)обговорили низку питань, серед яких :
Про роль Держпродспоживслужби у забезпеченні продовольчої безпеки регіону учасникам конференції розповів перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ігор Волківський. На сьогодні відповідальність за безпечність харчових продуктів несе безпосередньо виробник, а контроль з боку держави здійснює Держпродспоживслужба в рамках наданих повноважень. Зокрема, спеціалісти Держпродспоживслужби також задіяні до реалізації Стратегії реформування шкільного харчування та вживають вичерпних заходів щоб харчування дітей в освітніх закладах було безпечним та корисним .
На завершення доповіді Ігор Волківський зазначив на готовності Держпродспоживслужбиі до злагодженої взаємодії та співпраці з операторами ринку, які здійснюють виробництво, зберігання та обіг продуктів харчування задля зміцнення продовольчої безпеки регіону та задоволення потреб кожного споживача безпечними харчовими продуктами!