Держпродспоживслужба зацікавлена у ефективній взаємодії з профспілковами організаціями
опубліковано 16 серпня 2024 року о 12:19

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів робочу зустріч із Головою Профспілки працівників агропромислового комплексу України Світланою Самосуд. 

Ключова тема робочої зустрічі: підтримка ефективного соціального діалогу в контексті захисту соціальних, трудових, економічних та професійних прав працівників установ та підприємств системи Держпродспоживслужби.

Сергій Захарін повідомив, що Держпродспоживслужба вживає низку системних заходів, спрямованих на підтримку ефективного соціального діалогу, що має на меті забезпечення повноцінного захисту трудових, економічних, професійних та соціальних прав працівників. Актуальними залишаються питання підтримки гендерної рівності, побудови безбар’єрного середовища, боротьби з домашнім насильством, забезпечення рівного доступу до різноманітних соціальних послуг, неухильного виконання законодавства про охорону праці тощо. Одним із елементів цієї роботи є підтримка взаємодії та обмін актуальною інформацією із дієздатними, сумлінними та відповідальними профспілковими організаціями.

Світлана Самосуд розказала про ключові результати роботи Профспілки працівників агропромислового комплексу України, а також про окремі ініціативи, які плануються до впровадження.

Сторони дійшли згоди, що значну допомогу в організації належного захисту трудових, економічних, професійних та соціальних прав працівників системи Держпродспоживслужби можуть надати профспілки, та за результатами робочої зустрічі домовилися підтримувати взаємодію та обмін інформацією.

«Держпродспоживслужба в організації своєї діяльності спирається на визнані людиноцентричні цінності. Розуміємо, що від цього в значній мірі залежить рівень задоволення працівників від роботи, рівень їхньої мотивованості, престижність праці на державній службі. Держпродспоживслужба та її територіальні органи зацікавлені у підтримці ефективного соціального діалогу, належної взаємодії з громадськістю, зокрема з профспілковими організаціями. Впроваджуємо програми розвитку персоналу, зокрема через механізми підвищення кваліфікації державних службовців. На порядку денному – виконання програм щодо розбудови безбар’єрного середовища, протидії домашньому насильству, реалізації гендерної політики, опанування методик взаємодії із соціально вразливими категоріями населення. Розраховуємо на активну підтримку сумлінних профспілкових організацій. Хочу окремо наголосити, що ми націлені на підтримку власної прозорості та відкритості, активну роботу з громадськістю. Маємо певні ініціативи, до реалізації яких доречно долучити наших соціальних партнерів», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux