Діяльність Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області охоплює широкий спектр напрямків, спрямованих на забезпечення безпеки та якості харчових продуктів, а також на підтримку експортного потенціалу місцевих виробників. Одним із важливих напрямків роботи служби є контроль за безпечністю харчових продуктів, призначених для експорту.
З метою забезпечення відповідності харчових продуктів міжнародним стандартам та вимогам країн-імпортерів, а також збереження іміджу надійних експортерів, Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області проводить комплекс заходів, спрямованих на контроль за безпечністю та якістю продукції.
Важливим аспектом цієї роботи є позапланові відбори зразків харчових продуктів з партій, які планують експортувати, фахівцями Держпродспоживслужби.
Зразки направляють до уповноважених лабораторій для проведення досліджень на відповідність вимогам країни імпортера.
Одним із прикладів такої роботи є позаплановий відбір лохини свіжої охолодженої, одного з найпопулярніших продуктів експорту потужностей підприємств-експортерів Закарпатської області, який було проведено спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області. Відібрані зразки лохини після пакування, маркування, пломбування та оформлення всіх необхідних супровідних документів (акт відбору) направили до Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для проведення радіологічних та хіміко-токсикологічних досліджень.
Лише після отримання підтвердження (результатів експертизи), що в даній партії лохини відсутні шкідливі елементи та небезпечні фактори, які можуть зашкодити здоров'ю людей, вона буде дозволена до реалізації та надійде на прилавки магазинів.
Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області вживає всіх заходів, щоб продукти харчування відповідали найвищим стандартам якості та безпеки, а також щоб українські експортери мали можливість безперешкодно виводити свою продукцію на міжнародні ринки.