В офіційному медіацентрі Вінницької обласної військової адміністрації відбувся брифінг Першого заступника Начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана, який розповів про заходи профілактики ботулізму та отруєння дикорослими грибами.
Спікер наголосив: "Гриби не є продуктом першої необхідності. Це не м'ясо, не риба, не яйця і не хліб. Оскільки вони є дуже важким продуктом для травної системи, гриби не варто давати дітям до 12 років. Та й старшим теж необхідно споживати дикорослі гриби з великою обережністю".
Небезпеку можуть нести і консервовані гриби. Навіть їстівні, але законсервовані без дотримання вимог технологічного процесу гриби стають отрутою, що спричиняє ботулізм.
Убезпечте себе від ботулізму і важких отруєнь – не купуйте гриби та домашні консерви на стихійних ринках!