Вінниччина: брифінг щодо профілактики ботулізму та отруєння дикорослими грибами
опубліковано 09 липня 2024 року о 14:41

В офіційному медіацентрі Вінницької обласної військової адміністрації відбувся брифінг Першого заступника Начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана, який розповів про заходи профілактики ботулізму та отруєння дикорослими грибами.

Спікер наголосив: "Гриби не є продуктом першої необхідності. Це не м'ясо, не риба, не яйця і не хліб. Оскільки вони є дуже важким продуктом для травної системи, гриби не варто давати дітям до 12 років. Та й старшим теж необхідно споживати дикорослі гриби з великою обережністю".

Небезпеку можуть нести і консервовані гриби. Навіть їстівні, але законсервовані без дотримання вимог технологічного процесу гриби стають отрутою, що спричиняє ботулізм.

Убезпечте себе від ботулізму і важких отруєнь – не купуйте гриби та домашні консерви на стихійних ринках!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux