Держпродспоживслужба та Сумський національний аграрний університет підтримують співробітництво у сфері інженерно-технічного забезпечення АПК
опубліковано 24 липня 2024 року о 11:53

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін відвідав інженерно-технологічний факультет Сумського національного аграрного університету, де поспілкувався з науково-педагогічними працівниками кафедр, а також ознайомився з матеріально-технічною базою та станом освітнього обладнання.

В ході візиту Сергій Захарін нагадав, що Держпродспоживслужба та її територіальні органи мають низку повноважень у сфері нагляду (контролю) у системі інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу.

Окрім того, представник Держпродспоживслужби презентував науково-педагогічним працівникам факультету нові можливості уніфікованої автоматизованої електронно-облікової системи, яка дозволяє управляти базами даних сільськогосподарської техніки.

Ректор університету Володимир Ладика розповів про новітні інноваційні розробки, які можуть бути використані в практиці підтримки безпечності харчових продуктів та інженерно-технічного забезпечення агропродовольчого виробництва, а також наголосив на високій зацікавленості у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами в питаннях проходження практики кращими студентами.

Декан факультету Владислав Зубко розказав, що основними напрямками наукової роботи факультету є машинобудування, ефективність використання аграрної техніки, дослідження роботи рушіїв машино-тракторних агрегатів, технологічні операції з відновлення поверхонь наплавкою та електроерозійним легуванням, дослідження складу та структури твердих та газоподібних речовин. За останні п’ять років викладачами факультету було опубліковано близько 80 статей у журналах, що входять до бази даних Scopus та WoS; отримано близько 100 патентів на винаходи та корисні моделі; узято участь у 30 держбюджетних та госпдоговірних тематиках.

 «Сумський національний аграрний університет є одним із лідерів аграрної освіти в Україні. На інженерно-технологічному факультеті функціонують потужні наукові школи, результати роботи яких широко використовуються в агропромисловому виробництві. Функціонують сучасні лабораторії, в яких студенти та аспіранти можуть опановувати навички майбутньої професії. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців інженерно-технологічного факультету Сумського національного аграрного університету, домовились про освітнє співробітництво у сфері інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу», – зазначив Сергій Захарін.


 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux