Держпродспоживслужба та Сумський державний університет посилюють освітнє і наукове співробітництво
опубліковано 29 квітня 2024 року о 15:35

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Сумський державний університет, де ознайомився з матеріально-технічною базою, станом наукового та лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців.

В ході візиту Сергій Захарін розповів членам ректорату та студентам університету про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Йшлося, зокрема, про перспективи подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби (адміністрування електронних реєстрів, розробка нових програмних продуктів, підвищення аналітичних можливостей наявних баз даних тощо).

Окрім того, представник Держпродспоживслужби відповів на численні запитання членів ректорату та студентів університету. Найбільшу зацікавленість становили питання цифровізації та підтримки інформаційно-комунікаційних технологій, захисту прав споживачів, розвитку лабораторного господарства.

Ректор університету кандидат фізико-математичних наук наук, доцент Василь Карпуша розповів про передові навчальні технології, що використовуються в освітньому процесі. В численних лабораторіях студенти опановують навички майбутньої професії. Науково-педагогічний колектив приділяє високу увагу до підготовки якісних кадрів та здійснення просвітницьких заходів. Студенти регулярно вивчають не лише теорію, а й чинні нормативно-правові акти, методичну документацію, технічні регламенти тощо, а також обов’язково закріплюють отримані знання під час проходження практики.

Сергій Захарін вивчив діяльність численних цифрових лабораторій. Університет є флагманом у сфері цифровізації освітнього процесу, зокрема в частині розробки технологій для дистанційної освіти та впровадження в освітню діяльність технологій так званої «доповненої реальності».

Окрім того, під час робочих зустрічей обговорювалися перспективні механізми проходження практики кращими студентами університету в системі Держпродспоживслужби, організації науково-навчальних екскурсій, проведення спільних вебінарів та відкритих лекцій.

«Сумський державний університет є багатогалузевим закладом вищої освіти, класичним університетом, визнаним освітнім центром у сфері підготовці фахівців для підприємств та установ багатьох сфер національної економіки. Здійснюються наукові дослідження з широкого кола наукових проблем, у тому числі у сфері інформаційних систем, штучного інтелекту, хімічних технологій, громадського здоров’я. Студенти мають можливості вивчати кращі технологічні рішення, а також закріплювати отримані знання у численних лабораторіях. Як наслідок – університет заслужено займає високі місця в міжнародних і національних рейтингах, і це є результатом кропіткої багаторічної праці науково-педагогічного колективу. Окрім того, я поглиблено вивчив «цифрові напрацювання», які використовує університет. Є багато інновацій у сфері дистанційного навчання. Вражений оригінальними ІТ-лабораторіями, які мають сучасне обладнання світового рівня і реально працюють. На моє переконання, ці здобутки можуть бути адаптовані і до потреб державної служби. Переконаний, що співробітництво Держпродспоживслужби та Сумського державного університету буде результативним і успішним», – зазначив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux