Держпродспоживслужба та Поліський національний університет посилюють співробітництво у сфері впровадження інновацій і технологій
опубліковано 29 січня 2024 року о 12:02

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Поліський національний університет (м. Житомир), де ознайомився з матеріально-технічною базою, станом наукового та лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців (ветеринарна медицина, ветеринарна гігієна, захист рослин, безпечність харчових продуктів, інформаційні технології, кіберзахист та ін.).

Сергій Захарін розповів науково-педагогічним працівникам університету про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів. Йшлося, зокрема, про перспективи подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби (адміністрування електронних реєстрів, розробка нових програмних продуктів, підвищення аналітичних можливостей наявних баз даних тощо).

Сергій Захарін повідомив, що Держпродспоживслужба зацікавлена у посиленні співробітництва у сфері впровадження інновацій і технологій. Зокрема, доцільна активізація досліджень з питань сучасних методів лабораторної діагностики, профілактики інфекційних хвороб, прогнозування стану ветеринарно-санітарного благополуччя, а також наближення цих досліджень до актуальних запитів практики.

Ректор університету доктор економічних наук, професор Олег Скидан розповів про передові навчальні технології, що використовуються в освітньому процесі. В численних лабораторіях студенти опановують навички майбутньої професії. Студенти вивчають не лише теорію, а й чинні нормативно-правові акти, методичну документацію, технічні регламенти тощо, а також обов’язково закріплюють отримані знання під час проходження практики.

Учасники зустрічі обговорювали механізми організації проходження практики кращими студентами університету в системі Держпродспоживслужби.

Окрім того, під час візиту представник Держпродспоживслужби відвідав Ветеринарну клініку, Екологічний центр, Центр компетенцій ІТМАS - ITM Automation School, лабораторію комп’ютерних та інформаційно-комунікаційних технологій, зоологічний музей, ботанічний сад, що функціонують при університеті.

«Поліський національний університет має значні традиції підготовки фахівців для сфер ветеринарної медицини, ветеринарної гігієни, захисту рослин, безпечності харчових продуктів, а також у багатьох інших сферах. Здобувачі освіти опановують кращі технологічні рішення, а також закріплюють отримані знання у численних лабораторіях. Приємно відмітити, що в університеті ефективно реалізуються програми дуальної освіти. Під час робочих зустрічей ми домовилися активізувати співробітництво щодо впровадження інновацій і технологій у сферах інформаційних технологій, кіберзахисту, ветеринарної медицини фітосанітарної безпеки. Я переконаний, що співробітництво Держпродспоживслужби та Поліського національного університету буде успішним та ефективним», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux