Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Міжнародний гуманітарний університет, а також Фаховий коледж вказаного університету (м. Одеса), де поспілкувався із науково-педагогічними працівниками, викладачами та здобувачами освіти, а також ознайомився із роботою комп’ютерних лабораторій.
Ключова тема візиту: обговорення результатів освітнього та наукового співробітництва, а також визначення ключових напрямів такого співробітництва у 2025/26 навчальному році.
Сергій Захарін від імені керівництва Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів привітав колективи Міжнародного гуманітарного університету та Фахового коледжу вказаного університету із Днем знань та початком нового навчального року, а також повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука протягом останнього часу значно активізовано співпрацю з провідними закладами освіти. Вживаються заходи для популяризації актуальних знань з різних питань практичної діяльності (зокрема, у сферах безпечності харчових продуктів, карантину та захисту рослин, санітарно-епідемічного благополуччя, цифровізації, програмного забезпечення, комп’ютерної інженерії, кібербезпеки та ін.). Функціонує Науково-методична рада, в роботі якої беруть участь наукові і науково-педагогічні фахівці. Працівники служби беруть участь у проведенні різноманітних інформаційних та профорієнтаційних заходів.
Ректор Міжнародного гуманітарного університету Костянтин Громовенко повідомив, що одним із чинників високої якості освіти є ефективна співпраця з провідними роботодавцями. Протягом останніх років закуплено новітнє обладнання для низки лабораторій. Окрім того, проводяться просвітницькі заходи та майстер-класи, що дозволяє проводити належну профорієнтаційну роботу.
Директор Фахового коледжу Міжнародного гуманітарного університету Юлія Шарапановська розповіла про зусилля педагогічного колективу, що спрямовані на підтримку високої якості практичної підготовки майбутніх фахівців. Освітній процес побудовано на базі мережі лабораторій, в яких встановлено новітнє комп’ютерне обладнання.
Сергій Захарін запевнив, що підвідомчі організації Держпродспоживслужби зацікавлені у посиленні освітнього співробітництва із провідними навчальними закладами. Наприклад, здобувачі освіти можуть проходити виробничу практику на підприємствах та в лабораторіях Держпродспоживслужби, а наукові інститути - брати участь у спільних дослідженнях.
«Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у межах своєї компетенції здійснює кроки, спрямовані на зміцнення кадрового потенціалу, і тому ми об’єктивно зацікавлені, аби кращі випускники обирали наші організації в якості місця працевлаштування. Міжнародний гуманітарний університет займає високі позиції в національних рейтингах, що висвітлюють різні освітні досягнення, і тому ми зацікавлені у співробітництві з університетом, у реалізації спільних освітніх і наукових ініціатив. Ми маємо значні напрацювання з питань організації ефективної профорієнтаційної роботи, імплементації ініціатив у сфері дуальної освіти, і відкриті до будь-якого конструктивного діалогу», – зазначив Сергій Захарін.