Держпродспоживслужба та корпорація «Укрвинпром» об’єднують зусилля задля розвитку та захисту української виноградарсько-виноробної галузі
опубліковано 23 травня 2024 року о 14:37

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів робочу зустріч з генеральним директором Української корпорації по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром» Володимиром Кучеренком.

Ключова тема зустрічі – спільні зусилля щодо розвитку та захисту української виноградарсько-виноробної галузі, зокрема популяризації українського вина на світовій арені.

Сторони обговорили спільні ініціативи з розвитку та підтримки української виноградарсько-виноробної галузі, зокрема в контексті просування українського вина на міжнародній арені.

Сергій Захарін розказав про зусилля, які вживаються Держпродспоживслужбою для підтримки українського продуктового та аграрного експорту, зокрема про відкриття нових ринків. За підсумками 2023 року урядове завдання щодо відкриття нових ринків було повністю виконано.

Сергій Захарін також нагадав, що між Держпродспоживслужбою та корпорацією «Укрвинпром» укладено Меморандум про співпрацю, який передбачає координацію виконання низки спільних заходів, зокрема і щодо популяризації та розвитку культури споживання української виноробної продукції.

Володимир Кучеренко розказав про стан підготовки до III Всеукраїнського відбору вин-амбасадорів 2024 року в продовження інноваційного міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Найкращі зразки, які стануть «посольскими» винами, представлятимуть Україну на світовому рівні, а також в дипломатичних установах України за кордоном. Українські винороби, таким чином, матимуть можливість зміцнити свої позиції на світовому ринку та адаптуватися до міжнародних стандартів, демонструючи світові свою автентичність, традиційність та унікальність.

Надзвичайний і Повноважний Посол України Ігор Дір, який також взяв участь у робочій зустрічі, розказав про важливість відбору офіційних вин-амбасадорів, оскільки це є одним із елементів культурної та винної дипломатії. Це дає змогу представляти Україну як виноробну державу з багатою скарбницею національного виноробства перед усією світовою спільнотою.

«Спільні зусилля Держпродспоживслужби та корпорації Укрвинпром спрямовані на підтримку національних виробників вина та винограду, що врешті-решт дозволить прискорити вихід виноградарсько-виноробної галузі України на нові горизонти. Популяризація українських вин на світових майданчиках, окрім того, є актуальною в контексті євроінтеграції, оскільки українським виробникам потрібно адаптуватися до стандартів ЄС, впроваджувати новітні технології, гнучко реагувати на зміну маркетингової кон’юнктури», - наголосив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux