Держпродспоживслужба та Хмельницький національний університет домовилися про активізацію освітнього співробітництва
опубліковано 28 травня 2024 року о 14:45

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Хмельницький національний університет, де ознайомився з матеріально-технічною базою, станом наукового та лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців, у тому числі у сфері ІТ-інженерії, графічного дизайну, цифрових технологій.

Сергій Захарін розповів науково-педагогічним працівникам університету про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та її територіальних органів. Йшлося, зокрема, про перспективи подальшого цифрового розвитку Держпродспоживслужби (адміністрування електронних реєстрів, розробки нових програмних продуктів, підвищення аналітичних можливостей наявних баз даних тощо).

Сергій Захарін зустрівся із представниками Ради студентського самоврядування і зазначив, що Держпродспоживслужба зацікавлена у посиленні освітнього співробітництва із навчальними закладами. Зокрема, студенти можуть проходити виробничу практику на підприємствах та в лабораторіях Держпродспоживслужби. Окрім того, можлива організація навчально-наукових екскурсій для викладачів, аспірантів та студентів.

Також Сергій Захарін нагадав, що нещодавно Урядом України схвалено Стратегію реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, а також затверджено Операційний план заходів з реалізації Стратегії у 2023-2024 рр.

Ректор університету Сергій Матюх розповів про передові навчальні технології, що використовуються в освітньому процесі. Студенти наполегливо опановують навички майбутньої професії в сучасних аудиторіях, лабораторіях, комп’ютерних класах. Одним із факторів якісної освіти є високий рівень уваги до відпрацювання практичних навичок та здійснення просвітницьких заходів.

Представник Держпродспоживслужби зазначив, що нині в України триває Тиждень Відкритого Уряду, який проводиться у країнах – учасницях міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» з 27 по 31 травня. Мета таких заходів – розвиток демократії, підвищення рівня відкритості і прозорості врядування, налагодження співпраці з представниками громадськості, удосконалення механізмів міжсекторальної взаємодії та ін.

«Хмельницький національний університет є багатогалузевим закладом вищої освіти, класичним університетом, визнаним освітнім центром у сфері підготовці фахівців для підприємств та установ багатьох сфер національної економіки. Здійснюються наукові дослідження з широкого кола наукових проблем, у тому числі у сфері захисту прав споживачів, кібербезеки, аграрної інженерії, інформаційних систем, штучного інтелекту. Студенти мають можливості вивчати кращі технологічні рішення, а також закріплювати отримані знання у численних лабораторіях. Переконаний, що співробітництво Держпродспоживслужби та Хмельницького національного університету буде результативним і успішним», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux