Держпродспоживслужба та Державний університет економіки і технологій обговорили перспективи співробітництва у сфері цифрових трансформацій
опубліковано 05 жовтня 2023 року о 11:16

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін провів робочу зустріч з ректором Державного університету економіки і технологій (м.Кривий Ріг) Андрієм Шайканом.

Під час зустрічі Сергій Захарін презентував основні результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, в першу чергу - в частині цифрових трансформацій ключових управлінських процесів. Наголосив, що велика увага приділяється модернізнації електронних реєстрів, які використовуються службою та її територіальними органами. Постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

Сергій Захарін запросив випускників університету на роботу до Держпродспоживслужби та її територіальних органів, а також розказав про можливості проходження практики кращими студентами, які мають бажання працювати на державній службі.

Андрій Шайкан розповів про науковий, освітній та інноваційний потенціал закладу вищої освіти. Зокрема, презентував здобутки науково-педагогічних працівників факультету інформаційних технологій, які мають винаходи та патенти у сфері цифровізації. Також наголосив на високі результати роботи лабораторії комп’ютерних технологій.

Сергій Захарін та Андрій Шайкан обговорили можливості використання наукових результатів при формуванні проведення аудиту інформаційних систем, усунення їхньої вразливості, підвищення надійності роботи обладнання, застосування технічних методів зменшення навантаження на роботу апаратури.

В практиці роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів виникає необхідність підтримувати в актуальному стані ефективні технології інформаційної безпеки, у тому числі у сфері кіберзахисту, оскільки ворог постійно здійснює різноманітні інформаційні атаки та намагається нанести шкоду інформаційним системам. Важливий орієнтир роботи Держпродспоживслужби – підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Для цього розробляються нові та удосконалюються наявні цифрові інструменти. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Державного університету економіки і технологій, домовились про налагодження співробітництва у сфері безпечності харчових продуктів та її цифровізації. Нам цікаві новітні наукові та інноваційні розробки, що можуть бути використані в управлінській практиці (у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів), а також при реалізації політики у сфері кіберзахисту», – зазначив Сергій Захарін.

Будуємо цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux