Держпродспоживслужба розширює зручність та доступність цифрових інструментів
опубліковано 24 жовтня 2023 року о 13:28

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та начальник Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Борис Перейма відвідали Державне підприємство «Держреєстри України», де ознайомилися зі станом цифровізації управлінських процесів, що знаходяться в сфері повноважень Держпродспоживслужби.

ДП «Держреєстри України» відповідає за підтримку роботи Реєстру сільськогосподарської техніки та Реєстру складських документів на зерно, а також надає інші послуги.

В ході робочого візиту основну увагу приділено розбудові на базі наявних інформаційних ресурсів сучасних цифрових сервисів, удосконаленню алгоритму реєстрації сільськогосподарської техніки, технічній модернізації процесів реєстрації складських документів на зерно, підтримці належного рівня кібербезпеки, а також розвитку кадрового потенціалу підприємства.

Директор державного підприємства Даніл Ковдря зазначив, що під час розробки й налагодження цифрових процесів враховано всі положення національного законодавства, а також побажання органів управління та користувачів. Таким чином забезпечуються комфортні умови для суб’єктів бізнесу, що працюють в агропродовольчому секторі, у тому числі скорочується час на отримання необхідних дозвільних документів.

«Державна служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відповідає за управлінське супроводження функціонування багатьох інформаційних ресурсів та реєстрів. Особлива увага приділяється питанням підтримки в актуальному стані технологій інформаційної безпеки, у тому числі у сфері кіберзахисту. Для цього розробляються нові та удосконалюються наявні цифрові інструменти. Державне підприємство «Держреєстри України» здійснює необхідні кроки на шляху до подальшого розвитку інформаційно-комунікаційних технологій. Ми поступово розширюємо зручність та доступність цифрових інструментів. Важливий орієнтир роботи наших підприємств – підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу», – зазначив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux