Держпродспоживслужба розширює спектр лабораторних досліджень в Одеській області

опубліковано 17 вересня 2025 року о 13:02

Ізмаїльська міжрайонна лабораторія Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби отримала уповноваження на проведення нових видів досліджень. Це важливий крок у зміцненні лабораторної мережі, яка щодня працює задля безпечності харчових продуктів та захисту здоров’я споживачів.

За словами першого заступника Голови Держпродспоживслужби Олега Осіяна: «Цей крок — частина стратегії розвитку лабораторної мережі, яку ми разом із Головою Держпродспоживслужби Сергієм Ткачуком визначили як пріоритетну. Він підвищує ефективність контролю та гарантує безпечність продуктів на столах українців,  а також корми для тварин. Навіть попри часті масові вибухи в Ізмаїльському районі через атаки безпілотниками, фахівці лабораторії продовжують роботу, забезпечуючи контроль безпечності харчових продуктів та дотриманням епізоотичного благополуччя в регіоні.»

Відтепер лабораторія може визначати залишкову кількість пестицидів (хлорорганічні, фосфорорганічні, піретроїди, карбамати, триазоли) та інших фунгіцидів, гербіцидів, акарицидів і інсектицидів у:

  • продуктах харчування та сільськогосподарській продукції;

  • фермерській продукції;

  • продукції рибальства;

  • зернових і зернобобових культурах;

  • рослинній олії та напоях.

Держпродспоживслужба висловлює вдячність Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (ФАО) за надану міжнародну технічну допомогу, у тому числі забезпечення сучасним обладнанням для проведення широкого спектра досліджень пестицидів.

Розширення можливостей лабораторії дозволяє оперативніше контролювати якість продукції, своєчасно виявляти ризики та посилювати захист споживачів.

Нагадуємо, що лабораторія також проводить:

  • відбір зразків та органолептичний контроль м’яса і продуктів забою тварин, птиці та кролів;

  • перевірку якості ковбасних виробів (зовнішній вигляд, консистенція, запах, смак, маркування);

  • органолептичну оцінку зернових культур (пшениця, ячмінь, жито, овес).

Держпродспоживслужба продовжує модернізацію та розвиток лабораторної мережі, забезпечуючи українським виробникам та громадянам доступ до сучасних і надійних досліджень.   

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux