Держпродспоживслужба провела фокус-групу за участі регіональних фахівців щодо створення єдиної інформаційно-комунікаційної системи
опубліковано 26 липня 2024 року о 14:31

Держпродспоживслужба за підтримки проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev, та спільно з представниками Фонду Східна Європа й BRDO провела фокус-групу за участі своїх регіональних фахівців для отримання від них зворотного зв’язку, пропозицій та побажань в рамках створення єдиної інформаційно-комунікаційної системи, яка в майбутньому об’єднає всі реєстри служби.

Більшість послуг, які планується оптимізувати та цифровізувати, надаються фахівцями Держпродспоживслужби у регіонах. Саме тому вони є ключовими носіями знань про існуючі проблеми та можуть дати фахові пропозиції, які будуть враховані під час підготовки відповідних нормативно-правових актів та процесу цифровізації реєстрів.

«Держпродспоживслужба сьогодні активно рухається шляхом цифрової трансформації. З її допомогою ми хочемо стати сучасним, прозорим та клієнтоорієнтованим органом. Наша мета – оптимізувати всі процеси шляхом діджиталізації. Тому кожна пропозиція, кожна думка, кожна порада від наших фахівців буде врахована», - зазначив Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Під час фокус-групи були обговорені питання державної реєстрації потужностей, зокрема, харчових продуктів, кормів, побічних продуктів тваринного походження та внесення відповідних відомостей до державного реєстру операторів ринку. А також проблематика, яка стосуються експлуатаційних дозволів, зокрема, їх видачі, відмови у видачі, анулювання, тимчасового припинення, переоформлення та поновлення дії для операторів ринку.

«Держава повинна створювати всі умови, які допоможуть бізнесу розвиватися. Особливо в ці складні часи війни. Держпродспоживслужба як орган, який активно працює з бізнесом, з допомогою цифровізації хоче як надавати підприємцям максимально зручні послуги, так і мати чітку картину простежуваності й контролю продукції, яку вони виробляють», - наголосила радниця Голови Держпродспоживслужби, керівник напрямку дерегуляції та підтримки бізнесу в межах проєкту “Підтримка цифрової трансформації”, Фонд Східна Європа Соломія Старосольська.

«Ми маємо великий досвід в тому, як робити правильні цифрові перетворення в різних сферах. І сферу Держпродспоживслужби ми бачимо як одну з пріоритетних. Вона регулює діяльність широкого спектру підприємств, експортні процедури, має відношення як до  лабораторій, так і до ветеринарних клінік. Процеси, які необхідно цифровізувати, стосуються безпечного середовища для кожного українця. Допомогти з правильним алгоритмом цифровізації можете саме ви, оскільки працюєте з ринком, з бізнесом, зі споживачами. Ви краще за всіх знаєте, як можна покращити цей процес. Не так важливі технології, як важливі люди, котрі ними користуються, тож я вдячний за залученість та прагнення до змін кожному учаснику сьогоднішньої події», – зазначив керівник проєкту “Підтримка цифрової трансформації” Данило Молчанов.

«Команда BRDO здійснила понад 80 досліджень у різних сферах економіки, зокрема ми вивчали ринки меду, насіння, молока, м'яса. Разом із Мінагрополітики та Держпродспоживслужбою розробляли необхідні НПА. Наше завдання – полегшити роботу не лише бізнесу, а й держорганів. Тож прошу присутніх сьогодні фахівців поділитися своїми побажаннями, щоб ми змогли їх врахувати під час цифровізації послуг Держпродспоживслужби. Цифровізація у сфері забезпечення простежуваності продукції, видачі експлуатаційних дозволів, реєстрації потужностей і не тільки є першим та важливим кроком на цьому шляху», – зазначила керівниця сектору «Сільське господарство» BRDO Ірина Грузінська.

Проєкт «Підтримка цифрової трансформації» (Digital Transformation Activity) впроваджується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Програми допомоги з міжнародного розвитку від уряду Великої Британії (UK Dev). Проєкт має на меті підтримку цифрової трансформації України для досягнення трьох основних цілей: економічного відновлення, прозорої відбудови та демократичного урядування.

Серед партнерів проєкту – Фонд Східна Європа та Офіс ефективного регулювання BRDO.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux