Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів нараду-семінар з питань оптимізації робочих процесів, зокрема в частині планування діяльності територіальних органів та прогнозування відповідних результатів.
На заході розглянуто питання щодо планування діяльності територіальних органів за напрямами: фітосанітарна безпека; захист прав споживачів; правове забезпечення; мобілізаційна робота; бухгалтерський облік та фінансова звітність; управління кадровими ресурсами.
Сергій Захарін зазначив, що на виконання доручення Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука впроваджуються комплексні заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи територіальних органів, наукових інститутів, інших підвідомчих установ та підприємств. У фокусі уваги - удосконалення механізмів планування роботи відповідних органів та установ, а також підвищення достовірності прогнозування відповідних результатів. Наразі розробляється проект наказу про затвердження Типового плану діяльності територіального органу (Головного управління, Міжрегіонального головного управління).
Перед учасниками семінару також виступили керівники самостійних структурних підрозділів апарату Держпродспоживслужби, які координують відповідні напрямки роботи. Було опрацьовано низку проблемних питань, з якими стикаються працівники територіальних органів в процесі складання планів (планових показників).
Окрім того, Сергій Захарін звернув увагу на необхідність підтримки високої прозорості та відкритості в роботі, у тому числі в питаннях стратегічного проєктування ключових видів діяльності. Планування окремих завдань і заходів, які є чутливими для громадян та сумлінного бізнесу, можливо здійснювати з урахуванням думки громадськості, або за наслідками громадських слухань. В багатьох регіонах функціонують професійні бізнес-асоціації та громадські організації, які спроможні надати обгрунтовані пропозиції щодо різних напрямків роботи.
«Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів вживає заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи територіальних органів, наукових інститутів, інших підвідомчих установ та підприємств. Ми обговорили вектори удосконалення механізмів планування їх роботи, а також удосконалення достовірності прогнозування відповідних результатів. Наша ключова мета – добитися максимальної ефективності роботи всієї системи Держпродспоживслужби, забезпечити її повну інституційну спроможність, надавати в межах компетенції сприяння громадянам та сумлінному бізнесу у реалізації їхніх законних прав та інтересів. Мені дуже приємно, що колеги розуміють актуальність цієї проблематики, беруть активну участь в обговореннях, вносять конструктивні пропозиції. Я глибоко переконаний, що до вирішення цих завдань доцільно залучати конструктивну громадськість. Тим більше, що ми маємо чимало результативних кейсів такої взаємодії. Зокрема, Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук щотижнево зустрічається з експертами бізнес-асоціацій та інших громадських організацій, під час таких робочих зустрічей опрацьовуються перспективні механізми оптимізації роботи за різними напрямками», – зазначив Сергій Захарін.