У рамках підготовки закладів освіти до нового навчального року за участі фахівців Держпродспоживслужби області обстежено 856 закладів освіти (415 - дошкільної освіти, 410 - загальної середньої освіти та 31 заклад професійної (професійно-технічної освіти/фахової передвищої освіти).
З початком нового навчального року свою роботу відновили комісії за участі спеціалістів Держпродспоживслужби області та органів місцевого самоврядування з перевірки закладів освіти. Їхнє основне завдання – здійснювати моніторинг організації харчування, контролювати дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів.
Зокрема у вересні проведено 123 обстеження в закладах освіти. У 35 % випадків керівництву закладів освіти надавалися пропозиції щодо усунення недоліків та приведення роботи у відповідність до чинного законодавства.
Найчастіше спеціалісти Держпродспоживслужби області рекомендували:
Під час перевірок керівникам закладів освіти та відповідальним особам надається консультативна допомога з питань організації роботи закладів освіти. Окрім цього, серед працівників закладів освіти проводиться інформаційно-просвітницька для забезпечення дотримання санітарно-гігієнічних вимог та норм протиепідемічного режиму.
Наразі комісійні обстеження в області продовжуються.