Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області організовано та проведено зустріч з операторами ринку, що здійснюють забій тварин та виробництво м’ясних і ковбасних виробів. Захід відбувся 18 травня 2022 року в Хмельницькому міському управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.
В ході наради висвітлено та обговорено такі питання:
- безпечне виробництво харчових продуктів в умовах воєнного стану, дотримання гігієнічних вимог до підприємств;
- впроваджена система НАССР на м’ясопереробних підприємствах, як інструмент та умова, які мінімізують ризик безпеки виробленої продукції;
- вимоги нормативних документів, обов’язкове проведення досліджень на показники безпечності та якості;
- Хмельницька регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби, як потужний центр проведення широкого спектра лабораторних досліджень харчових продуктів;
- загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій.
Також увагу було приділено лабораторним дослідженням сировини та продукції підприємствами-експортерами на показники безпеки, маркуванню харчових продуктів та оформленню супровідних документів.