Держпродспоживслужба долучилася до церемонії відкриття нових технологічних лабораторій Хмельницького національного університету
опубліковано 21 серпня 2024 року о 12:02

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Хмельницький національний університет, де взяв участь у заходах з нагоди відкриття нових наукових та освітніх лабораторій технологічного профілю.

Учасники візиту ознайомилися з роботою лабораторій: сільськогосподарських машин, фізичної терапії та ерготерапії, сонячних електростанцій, дизайну і технологій, комп’ютерної інженерії та інформаційних систем. Всі вони укомплектовані сучасним науковим та освітнім обладнанням, і будуть використовуватися в освітньому процесі для підготовки майбутніх технологів, інженерів, фахівців у сфері захисту прав споживачів, програмістів, фахівців з кіберзахисту та інших сфер.

Сергій Захарін розповів науково-педагогічним працівникам університету про ключові результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та її територіальних органів. Йшлося, зокрема, про перспективи подальшого розвитку інформаційно-комунікаційних систем Держпродспоживслужби. Зокрема, нині виконуються технічні роботи з модернізації реєстру операторів ринку та їхніх потужностей. Вживаються заходи для нарощування аналітичних можливостей наявних баз даних.

Сергій Захарін заявив, що Держпродспоживслужба зацікавлена у посиленні освітнього співробітництва із провідними університетами, регулярно проводяться навчально-наукові екскурсії для викладачів, аспірантів та студентів, а кращі студенти можуть проходити виробничу практику на підприємствах та в лабораторіях служби.

Ректор університету Сергій Матюх розповів про перспективні освітні технології, що використовуються для підготовки сучасних фахівців. Одним із факторів якісної освіти є високий рівень уваги до проведення лабораторних та практичних занять, у тому числі із залученням фахівців виробничих підприємств.

«Хмельницький національний університет є багатогалузевим закладом вищої освіти, визнаним освітнім центром у сфері підготовці фахівців для підприємств та установ багатьох сфер національної економіки, у тому числі у сфері захисту прав споживачів, кібербезеки, аграрної інженерії, інформаційних систем, штучного інтелекту. В численних лабораторіях аспіранти і студенти мають можливості вивчати кращі технологічні рішення. Держпродспоживслужба зацікавлена у співробітництві з Хмельницьким національним університетом, у тому числі в частині залучення кращих кадрів до установ та підприємств нашої сфери», – наголосив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux