Держпродспоживслужба бере участь у реалізації гендерних та інклюзивних ініціатив
опубліковано 27 червня 2024 року о 11:00

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін долучився до публічного обговорення «Гендерно чутливе та інклюзивне відновлення України: підсумки Ukraine Recovery Conference 2024». Захід організований Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко, Офісом Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції у співпраці та за підтримки Abt Global. У заході, що був проведений у змішаному форматі, взяли участь представники органів державної влади, міжнародних організацій, наукових установ, інститутів громадянського суспільства.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в межах компетенції вживає необхідні заходи, спрямовані на розбудову гендерно збалансованого та інклюзивного суспільства.

За словами Сергія Захаріна, Держпродспоживслужба та її територіальні органи своєчасно ухвалюють всі необхідні рішення, спрямовані на сумлінне виконання законодавства щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Регулярно проводяться опитування, навчальні заходи, моніторингові дослідження, робочі зустрічі і наради, що дає змогу ухвалювати виважені управлінські рішення. За даними опитувань, в державному органі створені належні умови для поєднання жінками і чоловіками професійних і сімейних обов'язків.

Окрім того, на рівні керівництва Держпродспоживслужби налагоджена співпраця з об'єднаннями громадян щодо забезпечення рівності прав та можливостей жінок і чоловіків, а також розбудови інклюзивного суспільства.

«Держпродспоживслужба та її територіальні органи в межах компетенції беруть участь у реалізації гендерних та інклюзивних ініціатив. Зокрема, ми своєчасно ухвалюємо всі необхідні рішення, спрямовані на сумлінне виконання законодавства у сферах гендерної рівності та розбудови інклюзивного суспільства. За даними опитувань, у нас створені належні умови для поєднання жінками і чоловіками професійних і сімейних обов'язків, регулярно проводяться просвітницькі заходи, налагоджена співпраця з об'єднаннями громадян щодо забезпечення рівності прав та можливостей жінок і чоловіків. Окрім того, наполегливо впроваджуємо програми розвитку персоналу, зокрема через механізми підвищення кваліфікації державних службовців. Також Держпродспоживслужба опрацьовує пропозиції щодо застосування цифрових інструментів під час проведення спеціалізованого навчання з питань гендерного партнерства. На позитивні результати такої роботи вказують наші міжнародні партнери.  Зокрема, за допомогою пакетів прикладних програм доцільно проводити онлайн-опитування і отримувати в режимі реального часу статистично значиму інформацію про стан сприйняття працівниками гендерного паритету. На порядку денному – виконання програм щодо розбудови безбар’єрного середовища, протидії домашньому насильству, реалізації гендерної політики, опанування методик взаємодії із соціально вразливими категоріями населення. Цю роботу ми розглядаємо як елемент вирішення стратегічного завдання – впровадження людиноцентричних цінностей в роботу державного органу», - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux