Держпродспоживслужба зобов’язала комунальне підприємство повернути споживачам м. Яготин понад 4,4 млн грн зайво нарахованої плати за послуги з теплопостачання
опубліковано 05 серпня 2021 року о 11:38

Відповідно до річного плану здійснення заходів державного контролю на 2021 рік у червні цього року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області було проведено планову перевірку комунального підприємства, що надає послуги з постачання теплової енергії у м. Яготин Київської області.

Під час проведення перевірки фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області встановили, що підприємство при розрахунку тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води завищено витрати, зокрема на паливо (газ природній), електроенергію, поточний ремонт, включено планований прибуток без затвердження в установленому порядку інвестиційної програми, що є порушенням вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 (зі змінами).

За результатами перевірки Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області зобов’язало комунальне підприємство повернути споживачам м. Яготин необґрунтовано нараховану плату за надані послуги з постачання теплової енергії (послуги з централізованого опалення) за період 2018-2021 роки, шляхом здійснення перерахунків на суму 4,49 млн грн, в тому числі:

населенню – 209,8 тис. грн;

бюджетним установам – 4,01 млн грн;

іншим організаціям – 269,9 тис. грн.

Також, за вищевказані порушення комунальне підприємство зобов’язано сплатити адміністративно-господарські санкції у розмірі 1,6 млн гривень.

За порушення державної дисципліни цін на керівника підприємства було складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до статті      165-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області на постійній основі здійснюють роботу щодо запобігання порушень у сфері ціноутворення та забезпечення встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux